Frankrike – Eurocup 2

Jag och Gurra spenderade påsklovet i  Frankrike. Vi anlände efter en bilresa på ca 27 h till Cavalaire via en tur till Göteborg från Motala. I Göteborg bytt vi bil för att åka tillsammans ner med Fritiof, Jonatan och hans pappa.
Väl nere i Cavalaire tränade vi med de danska 29erseglarna, totalt var vi 15 båtar som fajtades, sporrade, hjälpte, och utbytte erfarenhet med varandra! Super bra träning med andra ord. Vi avslutade varje dag med ett par långa race tillsammans med tyskarna och norskarna, då blev vi nästan 25 båtar på linjen.
Vi hade varierade vindar men oftare åt det lättare hållet! Vilket var bra för oss, och vi lärde oss mycket under veckan och kunde öppna stark på första tävlingsdagen. Vi var väl förberedda, diskuterade förhållandena med varandra och coachen. Vi gjorde en bra start i lä, slog över fältet och funbeat etta vid kryssmärket!! Tyvärr seglade vi bort oss på länsen och blev femma imål.
Näst segling, “copy-paste” tekniken tänkte vi dvs. Vi gjorde lika dant igen. Dock lyckades vi inte korsa fältet på samma sätt och rundade ca 20, men en snabb uppsegling gjorde att vi blev 12 i mål. Till sista seglingen hade vi fått koll på hur man skulle segla strategiskt på kryssen för att vinna. Vi blev tre imål, de två som var framför var för snabba på länsen, men vi var nöjda ändå. Totalt låg vi på en 5:e plats med 20 poäng, 6:an hade 31!
Redan under dagen hade Gurra känningar av feber och var väldigt trött, trots det kämpade han sig igenom första dagen, grymt jobbat! Tyvärr blev det värre till dag 2 och 3, så det blev ingen mer tävling för oss.
Vi lämnade Frankrike med vetskap om att vi kan vara med och slåss med de bästa!
Till helgen är det ungdoms VM Kval i Båstad.
Ses där!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s