Hårdvind

Idag och igår har det blåst – mycket!

I måndags när vi var ute med 49ern, för andra gången med vind så blåste det mellan 8-10 m/s. Vi välte en del, men hade riktigt roligt. Många sköna länsar med gennakern och full trapets!

Idag så blåste det ännu mer, därför valde vi att köra 29er. Vi kom ut ganska smärtfritt och körde en kryss uppåt, där vi var tvungen att “lufta/fladdra” storen på kryssen med focken ganska släppte ett par gånger. Vi föll av för en länsrundning, jag sticker in och hissar – full fart! Sedan smäller det till och gennaker fladdrar iväg… Tampen  som går vi främre hornet och ner genom peket gick av (som vi trodde då) men det visade sig senare på land att knuten bara gått upp..

Trots att Charlie försökt hjälpa oss att trä tillbaka tampen genom den  smala peket, så lyckades vi inte och fick med ledsna miner vände innåt utan gennaker, utan några häftiga surfar på länsen. Vinden ökade ännu mer när vi kom in, väldigt surt att vi inte kunde köra!

På Search Magazine finns det två bilder på oss i 29er från Denia (s.68). Det finns även några riktigt häftiga bilder på X-40 Katamaraner som välter( s. 44-45)!! Samt några bra artiklar om vad som händer i seglarsverige! Länk: http://www.searchmagazine.se/sailing/digital/index

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s