Racedag 1 i Zadar

När vi efter frukost gick ner till klubben märkte vi att denna dagen skulle bli varm, ännu varmare än de andra dagarna. Vi hade med oss mycket vatten, extra energibars osv. för att ha en chans att klara av dagarna. Solen tar mycket vilket gör att man får köra på följande schema: Gå till klubben, dra av kapellet, vila i skuggan, ha samling, byta om, kolla noticebord, skuggan, hissa seglerna, gömma sig i skuggan igen och vänta på att flagga D ska skjutas upp medan man äter upp delar av sitt matpaket.

Lite försent så gick starten för race ett, vi startade längst i lovart och tog starten! Vi låg med i toppen men vi seglade vår egna segling, och gick lite för mycket åt höger som vi bara minutrar innan start hade testat och insett att det blåst mycket mer där än på vänster. Väl i recet var det inte så, vänster kom upp och trots att vi kom först från höger så hjälpte inte det när man gick bakom att från vänster. Vi gjorde en fin avslutning på racet och seglade upp oss till en 14 plats. Vinden dog sedan ut totalt och vi blev inkörda för att vänta på land.

Efter en halvtimme/timme på land så blev vi utskickade i den 4-6 knop lätta vinden. Vi gjorde återigen en bra start och seglade på tryck och vinklar på första kryssen, vi rundade som trea, strax efter ettan och tvåan. Vi seglade stabilt och behöll vår plats in i mål. Trots att vinden dog helt 20 m innan mål och vred 180 grader!! Det var riktigt tajt om vi skulle vinna eller komma femma men vi klarade tredje platsen med en meter till vinnan.

Resultat: http://www.isafyouthworlds.com/editions/2011/results-29er.php

Imorgon väntas tre race i och ännu varmare väder!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s