2013 – första året på den långa resan snart slut

Vilken säsong, vilket år!

Vår

Vi investerade i en ny båt i februari, det var snabba ryck och många beslut som togs på kort tid. Vi ville och lyckades lösa allt för att hänga med till Palma, Mallorca för en månads träning och för första Världscup premiär i 49er!

Vi fortsatte träningen hemma i Motala, Göteborg och åkte sedan till europacupen i Holland i Maj. Vi krigade på och kände att vi tagit många kliv framåt vilket inspirerade oss till ännu mer träning.

Sommar

Sommaren kom snabbt och vi tog studenten på Motala Seglargymnasium,  stort steg i livet som innebar mer tid till seglingen, perfekt!

Sagt och gjort, vi åkte till Kiel, för tävling. Sedan direkt vidare till EM i Danmark, där vi gjorde en riktigt bra regatta. Vi gjorde några oroligt bra grejer även om vi behöver höja lägsta nivån för att få ett bra resultat totalt. Vi kände ändå att vi var på gång och fick det konfirmerat genom bra resultat i enskilda race.

Träningen pågick hela sommar med Sveriges nya 49er tränare, Paul Brotherton. Vi fick chansen att vara med och vi tog den, segling 9-17 varje dag, som ett vanligt jobb. Vi fuskade dock och stannade kvar efter 17 för att förbereda båten flera gånger.

Hösten 

6 månader sedan vi fick båten och vilka framsteg vi gjort! Vi var flera gånger med och hög i toppen på träningarna. Farten började bli riktigt vass, nu behövde dock tekniken sig ett rejält lyft. Vi kämpade på med det med hjälp av Paul.

I slutet på augusti började även skolan, utbildningen på Chalmers, vi bestämde oss för att gå dit för att se hur det var.

VM i Marseille närmade sig så vi flyttade träningen till Frankrike och Marseille under september. För att sedan avsluta med vårt första Senior VM, där vi var riktigt taggade och hade en okej regatta, målet som var att ha kul och alltid ge allt lyckades vi med. Vi hade en lång lista med riktigt bra grejer att förbättra och med en ide o hur vilket är riktigt bra för framtiden. Vi slutade som 1:a i brons.

Efter VM var det raka vägen till Stockholm för att segla olympiska, vilket visade ungefär samma som på VM, vi har mycket att lära vilket är försåtligt.

En tenta period stundade och vi tog tre veckor ledigt för säsongsplanering, vila och plugg.

 

Vi är nu påväg mot vår resa mot världseliten, vi har kommit längre än vi kunnat drömma om för ett år sedan och det kommer bara blir bättre.

Håll utkik efter oss, för vi är ständigt påväg för att lära oss mer!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s